RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät seuraavan kerran vuonna 2020

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset Nuorisoteatteripäivät järjestetään seuraavan kerran vuonna 2020. Keväällä 2019 Kankaanpäässä järjestetään Nuori Kulttuuri Teatriksen Satakunnan aluetapahtuma.

Valtakunnallinen Nuori Kulttuuri –toiminta siirtyi viime vuonna Suomen Nuorisoseurojen hallinnoitavaksi. Yli seitsemän vuosikymmentä yhtäjaksoisesti jatkuneen Nuori Kulttuuri –toiminnan taiteenaloina vaihtelevat vuorovuosin Tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris). Vuonna 2019 vuorossa on teatteri.

”Katsoimme Ramppikuume-toimikunnassa, että tulevana Teatris-vuonna ei ole järkevää järjestää kuukauden välein kahta valtakunnallista nuorten teatteritapahtumaa. Teatriksen aluetapahtumien toivotaan aktivoivan teatteriharrastuksen pariin myös uusia nuoria harrastajia”, toteaa Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen.

Ramppikuumetta järjestää yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat, Kankaanpään Nuorisoseura ja Kankaanpään kaupunki sekä Satakunnan Nuorisoseurojen liitto ry.

”Teatris tavoittaa alueellisilla tapahtumilla tuhansia nuoria, joten tämä on hyvä paikka markkinoida myös seuraavan vuoden Ramppikuumetta”, kertoo Kankaanpään kaupungin vapaa-aikasihteeri Ullamarja Kontiainen.

Nuori Kulttuuri Teatris kokoaa yhteen esittävien taiteiden nuoria tekijöitä ympäri Suomen. Vuosi koostuu ympäri Suomea järjestettävistä aluetapahtumista ja kevään huipentavasta päätapahtumasta Jyväskylässä 24.-26.5.2019.

Kankaanpään kaupungin ja Suomen Nuorisoseurojen Satakunnan aluetoimiston yhteistyö jatkuu myös välivuonna. Ramppikuumeen suunnittelu ja markkinointi ovat koko ajan käynnissä. Lisäksi Nuori Kulttuuri Teatris Satakunnan aluetapahtuma järjestetään 23.3.2019 Kankaanpäässä.

Seuraava RAMPPIKUUME järjestetään 24.-26.4.2020 Kankaanpäässä.