Kalkkareitten Kulttuurikeikka

Kalkkareitten Kulttuurikeikka on Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen yhteinen lasten ja nuorten poikkitaiteellinen katselmustapahtuma.

Kalkkareitten Kulttuurikeikka on tapahtuma, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen nuorisoseuroissa. Tapahtuma mahdollistaa harrastajien keskinäisen kohtaamisen ja esiintymisen tarjoten osallistujilleen paitsi monipuolisia kulttuurielämyksiä myös mahdollisuuden rakentavan ja kannustavan palautteen saamiseen omasta harrastuksestaan.

Kulttuurikeikan ohjelman ytimen muodostavat katselmukset ja työpajatoiminnot. Esitysten arvioinnista ja esityskohtaisen palautteen antamisesta vastaavat lajeittain nimettävät asiantuntijaraadit. Katselmussarjoina kansantanssi, muut tanssit, musiikki, laulu, teatteri ja sketsit sekä lausunta. Ennakkolajeina lasten ja nuorten on mahdollisuus osallistua kuvaamataidon, kirjoitelmien, valokuvauksen ja kädentaitojen katselmuksiin. Työpajoissa tutustutaan erilaisiin harrastelajeihin kädentaidosta liikuntaan.

Kalkkareitten kulttuurikeikka järjestetään Jokioisilla 7.–8.4.2018

Nuorisoseurat Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen lasten ja nuorten kulttuurikatselmustapahtumaa Kalkkareitten Kulttuurikeikkaa vietetään jälleen ensi keväänä. Luvassa on taas tuttua hauskaa menoa monitaiteisen katselmuksen ja värikkään esiintyjäkimaran parissa, kun lapset ja nuoret itse kiipeävät lavalle esittelemään taitojaan.

Tällä kertaa Kalkkareitten järjestämisvuorossa on Nuorisoseurat Häme. Järjestelyistä vastaa Rehtilän Nuorisoseura sekä Tahdittomat ry Jokioisilta. Mukana yhteistyössä ovat myös Tammelan Nuorisoseura Aura sekä Suomen Nuorisoseurojen Hämeen aluetoimisto. 

Kalkkareita kokoonnutaan viettämään heti pääsiäisen jälkeen 7.–8.4.2018. Tapahtumapaikkana toimii Paanan koulu, Asemakuja 1, Jokioinen. Tapahtuma koostuu työpajoista sekä katselmuksista, joihin osallistuvat saavat palautetta taidelajikohtaiselta asiantuntijaraadilta. Katselmuksissa jaetaan myös lajikohtaiset kiertopalkinnot, sarjakohtaiset kunniakirjat sekä kunniamainintoja.

KATSELMUSLAJIT JA ENNAKKOLAJIT
Katselmuslajit:
· Teatteri ja sketsit
· Lausunta
· Kansantanssi
· Muut tanssit
· Laulu
· Musiikki

Ennakkolajit:
· Kirjoitelma, aiheina ”Rautatie” ja ”Elonkierto”
·Kuvaamataito, aiheina ”Rautatie” ja ”Elonkierto”
·Valokuvaus, ”Rautatie” ja ”Elonkierto”
·Kädentaidot, aihe vapaa.

TYÖPAJAT
Jokainen osallistuja osallistuu kahteen pajaan. Kaikki osallistujat valitsevat kaksi suosikkipajaa ja kaksi varapajaa. Valinnat kerrotaan ilmoittautuessa.

Luovaa ensiapua
Mitä jos ulkoillessa sattuu haaveri itselle tai kaverille? Laastaria ei saatavilla, saatikka muuta tarpeellista... vai onko sittenkin? Ongelmanratkaisua pienissä ryhmissä.
​​​​
Sukkakepparipaja

Tehdään keppareita mielikuvitusta käyttäen kierrätysmateriaaleista ja tietysti myös testataan niitä!

Temppurata
Hyppien, pomppien, ryömien ja juosten. Tyyli on vapaa, kun haasteena on erilaisia esteitä ja toimintapisteitä. Varmaa vauhtia!

Junnujamit (alle 10-vuotiaille)
Tule mukaan Junnujameihin, jossa tanssitaan menevän musiikin tahdissa yksin, ja silti yhdessä muiden jammaajien kanssa. Tanssit rakennetaan yhdessä tunnin aikana, mitään ei tarvitse osata etukäteen. Tanssien lomassa pelataan myös tanssipelejä.

Teinijamit (yli 10-vuotiaille)
Tule mukaan haastavampiin Teinijameihin, jossa tanssitaan menevän musiikin tahdissa yksin, ja silti yhdessä muiden jammaajien kanssa. Tanssit rakennetaan yhdessä tunnin aikana, mitään ei tarvitse osata etukäteen. Tanssien lomassa pelataan myös tanssipelejä.

Improvisaatio
Improvisaatio on teatteria ilman käsikirjoitusta. Improssa tärkeää on mm. iloinen epäonnistuminen, kaverin idean hyväksyminen ja siitä vaikuttuminen sekä idean jatkaminen eteenpäin. Tervetuloa mukaan!

Ko​​​​​rupaja
Korupajassa pääset tekemään helmistä koruja itsellesi, ystävälle tai vaikka sukulaiselle!

Leivontapaja
Pajassa leivotaan keväinen kääretorttuhalko, (glut. ja lakt). Värikäs ja hauska halko syntyy, kun päästät mielikuvituksesi lentoon!

Viuhkasuunnistus
​​​​Salaisen koodin purkua suunnistamalla sisätiloissa ja sään salliessa myös ulkona.

​Käsityöpaja
Käsitöitä askarrellen tai koneella. Nyt mielikuvitus valloilleen. Yksinkertaisia perusohjeita saa tuunata oman näköiseksi.

Palokunnan paja
Palokunta järjestää oman toiminnallisen pajan, jossa keskitytään paloturvallisuuteen.ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautumisaika Kalkkareitten kulttuurikeikkaan on auki 19.2–8.3.2018. Ilmoittautuminen tapahtumaan ja katselmuksiin tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät 19.2. alkaen osoitteesta hame.nuorisoseurat.fi

OSALLISTUMISMAKSUT
​Nuorisoseurojen jäsenyys oikeuttaa osallistumismaksun edullisempaan hintaan.
​· Koko viikonloppu 45 € / 40 € / osallistuja (sisältää: koulumajoituksen, ruokailut ja ohjelman)
· Vain lauantai 35 € / 30 € / osallistuja (sisältää: ruokailut ja ohjelman)
· Vain sunnuntai 25 € / 20 € / osallistuja (sisältää: ruokailun ja ohjelman)
· Osallistuminen vain ennakkolajeihin, ei osanottajia tapahtumassa 20 € / seura

Lisätiedot:

​Teija Nikkari ​
Toiminnanohjaaja
Nuorisoseurat Häme
​teija.nikkari(a)nuorisoseurat.fi
p. 050 3406 566Kalkkareitten Kulttuurikeikan katselmussäännöt.