​Nuori Kulttuuri ​Teatris​ Satakunnan alue​festari Kankaanpäässä

​Teatris on valtakunnallinen ​teatterikatselmus, jossa nuoret pääsevät esiintymään, seuraamaan toisten ryhmien esityksiä ja oppimaan työpajoissa. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat aluefestarit, joista valitaan edustajat valtakunnalliseen​ Teatris-tapahtumaan ​Jyväskylään 24.-26.5.2019.

Satakunnan aluefestari Kankaanpäässä 23.3.2019

Satakunnan alue​festari pidetään lauantaina 2​3.3.2019 Kankaanpäässä (Kangasmoisionkatu 1). Katselmukseen voivat osallistua ​2009-1994 -syntyneet (10-25-vuotiaat) nuoret (1/3 ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta; rajoitus ei koske esitysten eikä ryhmien ohjaajia). Teatris on tarkoitettu kaikille teatteriharrastajille. Nuoret, jotka opiskelevat teatteria ammatillisessa koulutuksessa (toinen aste, ammattikorkeakoulut tai Teatterikorkeakoulu) eivät voi osallistua festareille muuten kuin esitysten ohjaajina.​Osallistumismaksua tai esikarsintaa ei ole.

Teatriksen lajit ovat:

  • Puheteatteri
  • Tanssiteatteri (Teatteria tanssillisin elementein. Koreografia vie esitystä eteenpäin.)
  • Musikaali (Teatteria musiikillisin elementein. Musiikki ja laulu vievät tarinaa eteenpäin.)
  • Katuteatteri
  • Fyysinen ja sanaton teatteri
  • Performanssi- ja esitystaideEsityksen pituus saa olla enintään 60 minuuttia. Säännöt kokonaisuudessaan​.

​Jokainen esitys saa asiantuntijaraadin palautteen ja raati valitsee Satakunnan edustajat valtakunnalliseen ​Teatris-tapahtumaan Jyväskylään 24.-26.5.2019.

Alue​​festarin järjestää ​Kankaanpään kaupunki yhteistyössä Nuorisoseurat Satakunnan kanssa.

Lue lisää